Douai -2013-


Welkom weer in Douai wat een mooie kermis is en niet heel ver van Sittard! Elk jaar staat hier toch een afwisselend aanbod aan attracties en voor mij ideaal om de Franse sfeer te proeven!


Toch staat hier veel vast maar ook weer niet. Sirocco bijvoorbeeld heb ik dit jaar niet gezien en de Night Fly staat er eens in de 2 jaar
Vorig jaar stond er bijvoorbeeld de New Dance en nu weer Magic Dance. X-Flight laatste jaar en nu dan de Air One Maxxx. Ook de Ranger was er vorig jaar en dit jaar de Hully Gully ander spookhuis, wildwaterbaan in plaats van achtbaan. Kortom, vrijwel een totaal andere kermis!


Maar net als in Duitsland zijn de kraampjes en kinderzaken zowat hetzelfde
Convoy die hier gewoon naast elkaar staan


Dat kan allemaal in Frankrijk


Ook Dowaai is een avond kermis, overdag is het er wel volk maar geen koppenlopen. In de avond is het the place to be


De River Splash


Nu zijn ze nog droog


En nu niet meer!


Ahh!!!


Ahhhhhh!!!


En geen splash! ;)
Het vliegend tapijtje dat we eerder gezien hadden in Hazebrouck dit jaar


Disco Tapijt!


Ook weer een ander Fun House volgens mij wisselen ze hier alles om het jaar om


Vorig jaar stond op deze plaats een spookhuis en nu de Dragon


Dragon Force!


De autoscooters staan hier wel vast


The Night Fly! Krachtige extreme machine, heerlijk om te doen altijd


Fly in the air!


Ook schitterend om te zien hoe die bakken bewegen. Gelukkig zien we hem dit jaar nog eens en wel in Lille!


De tweede autoscooter alweer, die staan hier praktisch naast elkaar net als in Nancy bijvoorbeeld


Ze hadden mooie nieuwe scooters rijden met mooie verlichting erin


Ziet er goed uit hoor zo deze autoscooter! En oplettend dat hij hier zonder hekken om de baan staat en in Lille zo meteen met hekken!


Ook onlangs gezien in Bethune
En dat is wel het jammere aan Frankrijk. Mooie vrouwen dat wel maar kermissen zijn in het noorden allemaal een beetje hetzelfde. Vele blijven in het noorden plakken maar toch bieden sommige kermissen nog leuke attracties aan vanuit het zuiden. Zo krijgt Lille dit jaar de Techno Power! Nee, niet die van Eckl maar die uit Zuid-Frankrijk. Zo hoop ik nog eens op de Evolution en natuurlijk Star Gate is ons vele malen aangeboden. Nee, Als dat er aan gaat is er altijd wel 1 attractie waarvoor je kunt rijden


De sfeer vind ik ook altijd goed in Frankrijk. Zijn maar weinig kermissen waar een grimmige sfeer hangt. Alleen Parijs is dan minder met controle maar eenmaal op het terrein is het gewoon gezellig. Ik versta er niemand, maar heb het prima naar me zin!


Ten opzichte van Bethune was deze pop wel nieuw!


De Magic Dance zoals gezegd dus en geen New Dance die hier vorig jaar stond


Nu is het wel één eigenaar of familie van elkaar dus het ontloopt elkaar niet veel


Sphinx die hier wel vast staat


En ook het 6D Theater was weer present dit jaar


De Infinity die hier ook vast staat en zijn gondel apart had staan voor het instappen. Hij had hem gedraaid en dat heb ik nog niet eerder gezien!


Infinity full speed!


Hij draait helaas niet zo extreem als Oxygen maar dat komt omdat de gondel draait. Daardoor gaat hij uit de rol want hij duwt hem wel in de roll maar laat hem dan ook draaien en dan remt die af in de roll. Jammer want ritten als Oxygen zijn gewoon de best!
Dan in eens een Hully Gully op de plaats van de Happy Sky


Ook niet de mooiste maar wat een tempo heeft dat ding. Deze Hully Gully ging echt snel!


Dit had meer weg van een extremeride dan een familieattractie


En laten we eerlijk zijn van een mooi bord kan je niet eten. Ofwel, in Duitsland is alles mooi afgewerkt maar als de rit niet goed is of snel dan is het ook zo voorbij. En hier in Frankrijk is het andersom, het meeste is dan niet zo mooi maar draait als een malle en ik ga dan toch voor het laatste


Je kunt een prachtige vriendin of vriend hebben, die mooiste van Nederland maar als je er niet op mag heb je er ook niets aan. Beter dan een minder mooie die je helemaal suf kan naa..... okay, jullie vatten het wel denk ik.


Een kartbaan mag ook niet vergeten worden in Frankrijk, die zijn hier net zo populair als autoscooters. Zo niet, populairder!


Maar die autoscooters worden hier dan ook niet goed ge-exploiteert als in Nederland. Misschien toch eens het proberen waard om op een probleem kermis hekken rondom de baan te plaatsen en kijken of het tuig zich verplaatst of verdwijnt van de kermis


Stab! Ja, Sream heeft een goede indruk gemaakt in Frankrijk want ook SCREAM in Amiens heeft nog dit thema. Van binnen was het verder niet zo heel spannend. Eigenlijk gewoon slecht! Maar hij stopte wel in het spookhuis en krijg je een stroboscoop op je, dat is jammer want je kunt er veel meer mee


Pouss Pouss gokkraam/zweefmolen


De Shake Off


Snelle molen ook, ook hier geven ze goed gas! Okay, de oude Booster van Ahrend ging het snelste maar ik denk dat Frankrijk nu toch snellere heeft dan bijvoorbeeld Ruppert of Ruth met de Take Offs


Rara, klein kastje van een grote machine!


Voor 4,- euro kon je deelname aan een sensatierit maar moet zeggen de rit was goed. Niet al te lang, 3 minuten maar het grootste minpunt vind ik zelf dat die gondels alleen gebruikt worden om je positie in te stellen en niet zoals ik dacht gewoon nog rond te laten draaien dat doet die alleen op het laatste heel even maar dat is juist het gaafste effect en maak je de rit totaal anders dan een Afterburner.

Helaas hadden wij vandaag 3 kermissen in gepland en dat was misschien toch nog wat te veel voor op één dag. Zeker omdat de primetimes van kermissen als maar korter en korter worden. Waar je eerder van 19:00 tot 01:00 volle bak had is dat terug gedrongen naar 22:00 / 0:00 uur dus combineren van kermissen wordt als maar moeilijker. Zeker op zo\'n afstand ben je gewoon aan het rijden in de betere tijden van de kermissen. Dus of ik deze route volgend jaar weer maak is nog maar de vraag en als ik ze alle 3 doe dan pak ik 1 nacht over.